Rijschool Vaassen - Het praktijk examen

Het praktijk examen

Voordat er wordt besloten om het praktijkexamen aan te vragen wordt er eerst door ons een test afgenomen tijdens de les. Hierin wordt een examen route gereden die nabesproken wordt tijdens de les. Is deze test voldoende dan wordt het examen aangevraagd. Als het examen wordt aangevraagd zal de rijschool de aanvraag verzorgen via het top-online systeem bij het CBR. De kosten hiervan moeten vooraf worden voldaan aan de rijschool. De examendag zal in overleg met jou worden bepaald.

Het praktijkexamen duurt 50 minuten. Dit bestaat uit een onderdeel voertuigbeheersing, een onderdeel verkeersdeelneming en voor aanvang een aantal technische vragen over de auto.

Het onderdeel voertuigbeheersing bestaat uit een omkeer opdracht, een parkeeropdracht en een stopopdracht. . Bij de verkeersdeelneming wordt zowel binnen als buiten de bebouwde kom gereden alsmede een stuk snelweg. Ook wordt er zelfstandig een route gereden. Dit kan zijn het rijden met navigatie, een klusteropdracht of het volgen van een route met plaatsnaam borden. . In de meeste gevallen gaat de instructeur mee tijdens het examen. Zodoende kunnen we na afloop van het examen een evaluatie houden.

Voor het examen moeten de volgende bescheiden worden meegenomen;

  • Een  geldig paspoort of id kaart.
  • Een eigen verklaring en oproepkaart en een zelfreflectie formulier via de rijschool.