2toDrive - Begin met autorijlessen met 16/17 jaar !!!

Per 1 november 2011 is het wettelijk mogelijk om te starten met je autorijbewijs. De 2de kamer heeft het 6 jarig experiment 2toDrive goedgekeurd. Dit houdt in dat je op je 16de al je theorie examen mag gaan halen. Het theoriecertificaat is nu anderhalf jaar geldig. Met 16,5 jaar mag je beginnen met het volgen van autorijlessen. Op je 17de mag je dan opgaan voor het praktijkexamen.Daarna mag je tot je 18de autorijden onder begeleiding van een coach. vervolgens mag je zelfstandig autorijden zonder begeleiding.

Uit onderzoek in het buitenland is gebleken dat jongeren die eerst een jaar ervaring hebben opgedaan met een coach minder vaak betrokken zijn geweest bij verkeersongevallen. De coach heeft een matigende werking op de rijstijl van een beginnende bestuurder, wat de verkeersveiligheid ten goede komt.

Let op!

Ben je op de ingangsdatum al 17 jaar dan mag je wel beginnen met autorijlessen maar je mag niet meedoen met het 2toDrive eperiment. Je mag pas examen doen op je 18de verjaardag.

Wie is je coach?

Jij kan je eigen coach aangeven via de website van 2toDrive. Je coach helpt je bij het autorijden, geeft je tips en adviezen. De coach moet minimaal 27 jaar zijn en is minimaal 5 jaar in het bezit van het rijbewijs B. Ook mag hij de afgelopen 4 jaar niet in aanraking zijn geweest met justitie voor ernstige verkeersovertredingen. Hij mag ook niet onder invloed zijn van drugs of alcohol en ook mag hij de afgelopen 4 jaar niet een overtreding hierin hebben begaan.

Kijk op de website www.2toDrive.nl voor alle actuele informatie omtrent dit experiment.

Mocht je willen starten meld je dan nu aan voor rjlessen in november via ons contact formulier op onze site, of bel 06-55190479 als je nog vragen hebt.